FAQ

Veel gestelde vragen …

Vraag 1) Waarom verwijst een Bach Dierenconsulent vaak door naar een dierenarts ?
1. Een Bach Dierenconsulent verwijst door naar een dierenarts om de gezondheid van het dier te kunnen waarborgen. In bepaalde gevallen zou een  dier medische verzorging kunnen mislopen wanneer de dierenarts niet werd geconsulteerd. 2. Veel soorten probleemgedrag zoals angst of agressie kunnen hun oorzaak hebben in een lichamelijk probleem. Dieren die pijn hebben kunnen agressie vertonen. Wanneer het niet bekend is of het dier een medisch probleem heeft, kunnen u, het gezin, het dier zelf of de Bach bloesem dierenconsulent daarom een risico lopen.

Vraag 2) Waarom een geregistreerde Bach dieren consulent bezoeken?
Voordelen:

U weet dat zij een door het Bach Centre gecertificeerde Bach consulent voor dieren is, die zich houdt aan de gedragscode.

Vraag 3) Hoe geef(gebruik) ik mijn dieren de Bach remedies?
U kunt hierover lezen bij: Bach Bloesem Remedies.

Vraag 4) Hoe herken ik een geregistreerde Bach Bloesem Dierenconsulent?
Zij mogen zich Bach Foundation Registered Animal Practitioner (BFRAP)  noemen

Ze maken gebruik van het Bach huisje symbool ->

Bach Bloesem Dierenconsulenten uit Nederland, hebben ook een eigen symbool ->

Vraag 5) Waar kan ik zelf meer te weten komen over gebruik Bach Bloesems bij dieren?
U kunt de gecertificeerde (BIEP) Bach cursussen volgen bij de verschillende Bach trainers in Nederland of België en niveau 1 is ook schriftelijk te volgen.

U kunt de volgende boeken lezen:

  • Bach Flower Remedies for Animals by Stefan Ball and Judy Ramsell Howard
  • Katten psychisch helen (Emotional Healing for Cats) by Stefan Ball and Judy Ramsell Howard
  • Emotional Healing for Horses and Ponies by Stefan Ball, Heather Simpson and Judy Ramsell Howard
  • Teach Yourself Bach Flower Remedies for Dogs by Heather Simpson

U kunt contact opnemen met een geregistreerde Bach Bloesem Dierenconsulent voor uw vragen over een consult.

Vraag 6) Behandeld u ook tropische dieren?
Ja, enkele van de geregistreerde Bach dieren consulenten staan ook open om tropische dieren te helpen.

Vraag 7) Ik ben al bij een gedragskundige geweest met mijn dier en dat heeft niet geholpen, kunnen de Bach bloesems toch iets voor ons zijn?
Ja, vaak kan deze therapie op een andere manier ook bijdrage aan een gedragsprobleem.

Vraag 8) Ik ga al jaren naar een gedragsdeskundige (of andere dieren therapeut) kan ik de Bach bloesems ernaast gebruiken?
Ja, de Bach bloesems zijn goed te combineren met een begeleiding van een gedragsdeskundige en dit kan elkaar op bepaalde punten aanvullen. (Het is afhankelijk van de therapie, maar de Bach remedies zijn over het algemeen goed te combineren met andere middelen of therapievormen). Voor een persoonlijk advies kunt u vrijblijvend contact opnemen met een van de geregistreerde Bach Dierenconsulenten.

Vraag 9) Waar kan ik de originele Bach Bloesems of Bach Rescue Remedy verkrijgen?
U krijgt bij het consult een gebruikersflesje wat u de eerste tijd kunt gebruiken. Meer informatie over de producten en verkrijgbaarheid kunt u verkrijgen via TSHealthproducts.nl

Vraag 10) Waar zit bij mij in de buurt een BFRAP of geregistreerde Bach Bloesem Dierenconsulent?
Hun contactgegevens kunt u vinden op onze website pagina en bij TSHealth Products.nl en verder kunt u dat ook nazoeken op de website van het Bach Centre.

Vraag 11) Mijn hond is dominant kan ik hem nu Vine geven?
Wij moeten meer weten over de persoonlijke situatie om te kunnen beoordelen of uw hond inderdaad dominant is in een bepaalde situatie of dat er andere zaken een rol spelen zoals angst. U kunt het beste voor een persoonlijk advies contact opnemen met een geregistreerde Bach Bloesem Dierenconsulent.

Vraag 12) Kunt u ook wat doen voor mijn vissen, want die kan ik de remedies niet geven?
Ja, ook vissen kunnen we helpen. Vissen kunnen ook geleerd worden om iets lekkers met de Bach bloesems aan te nemen van u.

Vraag 13) Waarom geldt voor paarden hetzelfde gebruik als voor mijn dwerghamster?
Omdat de Bach bloesems een energie vorm zijn en werken met trillingen en dus niet werken als andere middelen op fysieke klachten waar inderdaad gewicht en grootte een rol spelen. Alle dieren en mensen hebben dezelfde gevoelens, angst gevoelen zijn bijvoorbeeld bij alle dieren even groot en de remedies werken uitsluitend op die gemoedstoestand.

Vraag 14) Mijn dier is ernstig ziek kunnen de Bach bloesems voor haar nog wat betekenen?
De Bach remedies helpen niet bij de fysieke klachten en dierenarts hulp is hierbij noodzakelijk. Maar desondanks kunt u met de Bach bloesems het dier wel ondersteunen in zijn herstelperiode of ziekteproces. Het is afhankelijk van de situatie welke Bach bloesems u hiervoor het beste kunt gebruiken, voor een persoonlijk advies kunt u contact opnemen met een geregistreerde Bach Bloesem Dierenconsulent.

Vraag 15) Hebben dieren wel gevoelens?
Ja, hier zijn meerdere onderzoeken naar gedaan. Denkt u bijvoorbeeld aan de olifant die altijd trouw alle spullen wilde verslepen, maar dit niet deed bij de restanten van zijn kameraad.

Iedereen heeft bij zijn huisdier weleens angst of opwinding waargenomen, of dieren die van slag zijn na het verlies van een gezinslid of soortgenoot.

Vraag 16) Mijn dier komt niet terug als ik hem roep, lukt dat wel als ik hem Chestnut Bud geef?
Nee, wij moeten meer weten over de persoonlijke situatie om te kunnen beoordelen waarom uw dier niet komt in een bepaalde situatie of dat er andere zaken een rol spelen zoals angst. U kunt het beste voor een persoonlijk advies contact opnemen met een geregistreerde Bach dieren consulent.

Vraag 17) Ik heb al jarenlange ervaring met de Bach bloesems bij mensen, waarom zou ik niet ook voor dieren bloesems kunnen selecteren?
Het is van belang om voldoende kennis te hebben van het natuurlijke gedrag van het dier en niet onbewust dieren gedrag te vertalen in menselijke trekjes en daardoor een verkeerde conclusie te trekken. Bijvoorbeeld een hond die iets fout heeft gedaan gedraagt zich niet van nature schuldig, maar zijn gedrag kan een reactie zijn op uw reactie. Hier zou u onterecht Pine kunnen hebben geselecteerd, terwijl een andere bloesem nodig was.