Het consult

Bach Bloesem Dierenconsulenten behandelen emoties bij dieren.
Dieren die emotioneel uit balans zijn kunnen allerlei soorten probleemgedrag vertonen of niet “lekker in hun vel zitten”.

Om medische oorzaken voor het probleemgedrag uit te sluiten  kan de dierenconsulent een lichamelijk onderzoek  door de dierenarts  adviseren. Indien nodig kan de Bach dierenconsulent zelf contact hebben met de dierenarts wanneer het dier ziek is en/of medicijnen gebruikt. Er worden alleen dieren behandeld die door de dierenconsulent persoonlijk gezien zijn, dat betekent dat er geen behandelingen per telefoon of email gegeven worden. Vervolgbegeleiding per email of telefoon is vaak wel mogelijk.

Het consult:
Een consult duurt 3 kwartier tot 1 uur en vindt meestal plaats in de praktijkruimte. Grotere dieren zoals paarden worden meestal bezocht door de dierenconsulent. Veiligheid voor mens en dier is hierbij een belangrijk punt van aandacht. Het dier wordt geobserveerd, het probleemgedrag wordt echter niet gedemonstreerd. Er worden vragen aan u gesteld over het dier. Het is belangrijk om de onderliggende oorzaken van het probleem en welke emoties er bij het dier spelen, helder in beeld te krijgen.
Wanneer de diagnose is gesteld wordt er een gebruiksflesje samengesteld.
Er wordt u verteld voor welke emoties het dier behandeld wordt en hoe u de Bach Bloesem Remedies het beste kunt toedienen. Meestal wordt er voor 3 weken voorgeschreven en daarna geëvalueerd. U kunt tijdens de behandelperiode altijd contact opnemen.
Het is afhankelijk van het probleem en hoe lang het dier al uit balans is hoelang Bach Bloesems gegeven moeten worden. Tijdens het consult zal de dierenconsulent u een verwachting kunnen geven.

Samenwerking met andere disciplines:
Een Bach Bloesem Dierenconsulent kan doorverwijzen naar diverse deskundigen zoals dierenarts, gedragstherapeut voor dieren of voedingsdeskundigen.

Specialisaties:
Sommige Dierenconsulenten hebben zich ook gespecialiseerd als gedragstherapeut voor dieren of andere specialisaties met betrekking tot dieren.

Wat kost een consult?
De kosten van een consult kunt u opvragen bij de Bach Bloesem Dierenconsulenten persoonlijk.

Voorbeelden van emotionele onbalans en probleemgevend gedrag

• Bij Dieren en emoties vindt u enkele voorbeelden.