Bach Bloesems

Bach Bloesem Remedies (BBR) zijn ontwikkeld door de Engelse arts, homeopaat en onderzoeker Dr. Edward Bach (1886 -1936). Klik hier voor de filosofie van Dr. Bach.

 

Bach Bloesems zijn gemaakt van bomen en planten volgens de nog steeds zelfde procedure als Dr. Bach ontwikkeld heeft. De tinctuur wordt geconserveerd in brandewijn. Het Bach Centre beschermd de BBR en verzorgt kennis en informatie over de BBR.
Bach Bloesems zijn geen alternatief voor een medische behandeling maar een aanvullende geneeswijze (complementair).
De bloesems werken op de emotionele gesteldheid en/of een karakteristiek van een mens of dier.

Het voordeel van Bach bloesems is dat deze niet giftig, versuffend of verslavend zijn.
Het individu wordt emotioneel weer in balans gebracht op een zachte wijze.

Dr. Bach ontwikkelde 38 verschillende bloesems voor 38 verschillende gemoedstoestanden. Deze  zijn verdeeld in groepen: Angst – Onzekerheid –Onvoldoende interesse in het hier en nu – Eenzaamheid – Overgevoelig voor invloeden – Moedeloosheid en wanhoop – Overbezorgdheid voor het welzijn van anderen.
Daarnaast stelde hij daaruit de Rescue Remedy samen. Rescue Remedy is bedoeld voor acute emotionele problemen zoals een traumatische ervaring of bij een situatie welke het individu moet ondergaan waarbij spanningen verwacht worden.

 

Hoewel het niet schadelijk is om Rescue Remedy langdurig te gebruiken, zal een Bach Bloesem Dierenconsulent zoeken naar de bloesems die passen bij het specifieke dier en het emotionele probleem.
Het vraagt veel inzicht in de problematiek van het dier. Bijvoorbeeld bij de behandeling van een dier met angst voor geluiden geeft men niet aan alle dieren hetzelfde middel. Er wordt gekeken naar de uiting van de angst (emoties), hoe de angst is ontstaan en naar de historie en het karakter van het betreffende dier.

Dosering en toediening van Bach Bloesems bij dieren:
In een gebruiksflesje met 30 ml bronwater worden twee druppels van de geselecteerde Bach Bloesems gedaan. Er worden door ons bij voorkeur maximaal 5 verschillende  Bach Bloesems gekozen.
Van
de Rescue Remedy worden 4 druppels gedaan in 30 ml bronwater.

Uit het gebruiksflesje wordt nu dagelijks 4 x 4 druppels gegeven aan het dier.

Een flesje is voldoende voor 3 weken. Een voordeel is dat de Bach Bloesems in contact mogen komen met voedsel (lekker hapje). Nu hoeft er dus niet rechtstreeks in de bek van het dier gedruppeld te worden wat onnodige spanning bij het dier voorkomt en het risico van het glazen pipetje wegneemt.


Bach Rescue Pets –  Dezelfde samenstelling als Bach Rescue Remedy maar op basis van glycerine i.p.v. alcohol.

Rescue crème – Voor huidproblemen is Rescue crème ontwikkeld. Deze bevat  Rescue Remedy welke een verzachtende werking heeft en de Bach Bloesem Crab Apple die een zuiverende werking heeft. Deze crème is ook geschikt voor huid behandeling bij dieren. (nadat de dierenarts geen medische oorzaak heeft gevonden voor de klachten of in overleg met de dierenarts)

Waarschuwing: Inmiddels zijn er Rescue pastilles en Rescue gel verkrijgbaar (voor mensen). Deze zijn niet bedoeld voor dieren.  De Rescue pastilles bevat de zoetstof Xylitol welke voor dieren gevaarlijk is.
De Rescue gel kan opgelikt worden door het dier, er is niet voldoende bekend of het schadelijk is voor dieren.

* Voor uitgebreide informatie over Bach Bloesems kijkt u hier